Heu tastat alguna vegada virutes de xocolata amb oli? Penseu que un gaspatxo tindrà el mateix sabor si emprem dos olis diferents?

L’oli d’oliva verge és un dels tresors de la dieta mediterrània que ens brinda infinits matisos per descobrir: els hi ha picants, frescs, dolços, subtils, intensos, etc.

En aquest tast podrem assaborir els diferents olis que produeixen a la Finca Bardomus i que per la seua qualitat i la seua producció artesanal compten amb el segell de Castelló Ruta de Sabor.

 

A Bardomus treballen en quatre varietats d’oliva diferent:

La Canetera és originària de la localitat de Canet lo Roig,  i es conrea al nord de la província de Castelló i al sud de Tarragona.  El seu oli té un sabor lleugerament amarg i picant; a ametles verdes, fulla de tomatera, carxofa, fulles d’olivera i plàtan verd. Armonitza en verdures asades, peix blanc, formatge curat i carn.

L’oliva Borrriolenca,  originària de la localitat de Borriol, gaudeix de gran popularitat i és molt apreciada a la província de Castelló; són les olives verdes d’amanida més exquisites de la zona, amb un sabor molt peculiar. Es preparen de diferents maneres, però la més popular és la de “olives trencades”  que es preparen amb aigua, sal i saboritja. L’oli d’oliva verge Borriolenca  té un sabor equilibrat; dolç, lleugerament amarg i picant, amb sabor a ametles dolces, tomaca, herba recentment tallada i plàtan verd.

L’ Arbequina és una varietat d’olivera originària de Palestina que va ser introduïda pel Duc de Medinaceli al Segle XVII. El seu oli té una intensitat mitjana amb predomini de notes frutals (poma i plàtan) i armonitza perfectament amb amanides, postres, verdures fresques , formatge fresc i brull.

I recentment han introduït una nova varietat, la Picual, amb la qual produeixen un oli amb cos i potent.

Si només de llegir, ja se vos ha fet la boca aigua, animeu-vos i apunteu-vos al tast. Podreu comprovar com cada tipus d’oli potencia els aliments de manera diferent, i podreu tastar-los en productes típics de la nostra zona com la trufa i la pataca. Recordeu que és necessari fer inscripció prèvia ja que les places són limitades!

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies